Kvalitetstestade produkter

Inomhusmiljön har stor påverkan på människors hälsotillstånd. En dålig inomhusmiljö är i många fall den utlösande faktorn bakom allergier och stressrelaterade sjukdomar. Byggnadsmaterial, väggbeläggningar eller tavlor får inte vara beskaffade på ett sådant sätt att brandsäkerheten riskeras.

Akustiktryck® är kvalitetsprodukter som testats och godkänts för brandsäkerhet, doft, ljudabsorption och färgbeständighet.

Brandklassat – Akustiktryck® är brandklassat även i färdigtryckt skick. Detta är unikt för ljudabsorbenter med tryck. Brandklass A2-s1,d0 (obrännbart material). Här kan du läsa mer om brandklassningen.
Doftfritt – Akustiktryck® är godkänt enligt M1 – ett vedertaget standardtest i fråga om dofter och giftiga ämnen i inomhusmiljöer. Som alla nytryckta produkter kan även Akustiktryck® avge en viss doft precis i början. Den försvinner dock snabbt och är inte skadlig. Här kan du läsa mer om Dofttesterna.
Akustiktestat – I fråga om effektiv ljudabsorption har Akustiktryck® klass A, även i färdigtryckt skick. Vi använder en tryckfärg som inte påverkar produktens ljudabsorberande förmåga. Här kan du läsa mer om Akustikklassificeringen.
Hållbara färger – Akustiktryck® har högsta möjliga klassning i fråga om färgbeständighet. Enligt den vedertagna skalan Bluewool har våra tryck 8 på en 8-gradig skala.

Vill du ha en personlig kontakt vänligen kontakta Anders Wackfelt direkt på Telefon 031-701 64 50  eller via e-post: anders.wackfelt@akustiktryck.se

Information om våra produkter finns också att hämta som PDF. 

Hämta Broschyrer